Huulitäytteet.. Voi, kuinka ne herättävätkin niin paljon keskustelua!

Ankka, duckface ja pusukala lienevät yleisimpiä nimityksiä huulista, joissa on täytettä. Tämä on huulten täyttämisen äärilaita, joita näkee paljon reality-ohjelmissa naisilla (ja miehilläkin). Hyvin yleinen uskomus on, että täytetyt huulet ovat järkiään samanlaisia törröhuulia, kuin näissä ohjelmissa.

Tosiasia kuitenkin on, että useimmista täytetyistä huulista ei edes uskoisi, että niitä on muotoiltu. Kaunis ja luonnollinen lopputulos syntyy maltillisella täyttämisellä. Toinen uskomus on se, että huuliin pistettäisiin Botoxia. Botox ei ole täyteaine, vaan huulien muotoilussa käytetään hyaluronihappoa. Laadukas hyaluronihappovalmiste on täysin vaaraton ja allergisoimaton tuote, jota on ihmisessä luonnostaankin. Tämän vuoksi sen lisääminen ei ole sen kummoisempi asia. Hyaluroni hajoaa ajan kuluessa vedeksi, joten sitä ei varastoidu pysyvästi elimistöön.

Pistoshoitoja ympäröivään kielteiseen suhtautumiseen lienee osuutta myös nettikirjoituksilla. Netissä saa lukea paljon epäonnistuneista pistoshoidoista. Koska tämä ala on vielä melkoista viidakkoa, eikä Valviralla ole näihin hoitoihin lainsäädäntöä, kuka vain voi antaa pistoksia. Valvira ei pysty valvomaan esimerkiksi kosmetologien suorittamia toimenpiteitä, koska he eivät kuulu terveydenhoidon piiriin. Pistoshoitoja voi lähteä suorittamaan jopa ihan kylmiltään!! Epäonnistumisten seurauksena negatiivisuus hoitoja kohtaan lisääntyy ja se vaikuttaa myös koulutettujen ammattilaistenkin maineeseen.

Vetoankin tässä kuluttajiin: jos haluat ottaa esimerkiksi huuliin täytettä, suosittelen Sinua tekemään aina hieman taustatyötä ennen hoitoa: kuka tekee ja millä aineella? Millä tietoperustalla ja koulutuksella hoitoja tehdään? Kysehän on Sinun terveydestäsi ja ulkonäöstäsi.

Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen, joka on saanut myös täyteaineisiin lisäkoulutuksen on turvallinen valinta pistämään. Ja kokemus tuo aina varmuutta.

Täyteaineiden suhteen on jo haastavampaa selvittää, mikä on hyvä ja mikä huono. Hyaluronivalmisteita on pilvin pimein. Netistä saa valmisteista jonkin verran tietoja ja tietenkin niitä kokemuksia (!), joita lukiessa pitää osata suodattaa informaatiota. Mutta mikäli löydät luotettavan pistäjän, uskoisin, että hän osaa suositella Sinulle sopivan aineen. Eettiseen toimintaan kuuluu myös takuun antaminen hoitoon.

Toivottavasti sain tällä kirjoituksella joitakin epäluuloja hälvennetyksi pistoshoitojen osalta ja herätin myös ajatuksia.

Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *