Olen itse jo neljänkymmenen paremmalla puolella. Vuosien mittaan on tullut investoitua mitä erinäisimpiin kauneushoitoihin ja voidepurnukoihin. Osa niistä on tehonnut, osalla sai nakata vesilintua. Tosin tässäkin yksilöllisyys, hoitohan voi toimia toiselle vallan mainosti ja toiselle ei ollenkaan.

En ihaile nuoruutta, enkä todellakaan halua näyttää kaksikymppiseltä. Kauhistelen vahanukkemaiseksi kiristettyjä kasvoja ja ties millä aineilla täytettyjä luonnottomia kasvonpiirteitä. Koen eläväni elämäni parasta aikaa ja pidän peilistä näkyvistä aikuisen naisen kasvoista. Ne kertovat omaa tarinaansa jo eletystä elämästä ja ovat osa minua.

On kuitenkin täysin luonnollista, että tässä iässä meistä moni huomaa itsessään ikääntymisen merkkejä, joita mielellään hieman häivyttäisi, menettämättä kuitenkaan omia, tuttuja, persoonallisia piirteitään. Miksipä ei siis hieman itseään hemmottelisi ja piristäisi ilmettään, jos siitä kokee saavansa iloa ja energiaa.

Etelä-Suomessa täyteaineiden käyttö on jo hyvin yleistä ja Oulun seudullakin alkaa hoidot hiljalleen kasvattaa suosiotaan. Tiedonhaku on netin myötä helpottunut ja näin myös hoidoista ollaan kiinnostuneita yhä enemmän. Tämän kaltaisiin hoitoihin lähdetään nykyään helpommin kuin ennen. Jos tekee itselleen hyvän olon turvallisella tavalla, niin miksi ei?

Täyteainehoito on tarkoitettu kasvojen kohtalaisten tai vaikeiden juonteiden ja ryppyjen silottamiseen noin 40 vuodesta eteenpäin. Tosin tämä raja on häilyvä ja yksilöllinen. Täyteainehoitoa voidaan käyttää ikääntymisen merkeille nasolabiaalialueelle (nenän ja suupielien välisille juonteille), marionettijuonteisiin (alapäin kääntyneet suupielet), naururypyille, otsan pystyjuonteille sekä myös huulille ja aknearville.

Täyteainehoidon sijasta on tarvittaessa saatavilla myös muita hoitoja. Pienemmät juonteet hoituvat myös esimerkiksi ihoon injisoitavilla syväkosteuttavilla hyaluroni”papuloilla”, joka leviävät dermiksessä ja sitovat itseensä kosteutta. Tämä ”liftaa” kasvojen ihoa ja poistaa velttouden. Tätä hoitoa kutsutaan biorevitalisaatioksi.

Täyteainehoito voidaan tehdä jopa puolessa tunnissa, hoidettavista kohteista riippuen. Hoito on puudutuksen ansiosta lähes kivutonta ja sen etuna ovat nopeat tulokset, jotka näkyvät heti. Aineen hiljalleen asettuessa ihoon, todellinen vaikutus nähdään noin viikon kuluttua hoidon jälkeen.

Näin hoito etenee:

  1. Aluksi tehdään esihaastattelu terveydentilasta, lääkityksistä ja muista hoitoon vaikuttavista asioista. Ihon kunto tarkistetaan.
  2. Iho puhdistetaan ja puudutetaan voiteella.
  3. Täyteaine annostellaan ohuella neulalla ihon alle, melko lähelle pintaa hoidettaessa ohuita juonteita, ja hieman syvemmälle hoidettaessa syvempiä ryppyjä. Täyteainetta lisätään pienillä pistoilla pitkin uurretta.
  4. Hoidon jälkeen tulee kuuden tunnin ajan välttää koskettelemasta ihoa. Äärilämpötiloja, kuten saunomista ja pakkasta, tulee parin päivän ajan välttää. Seuraavana päivänä voi kuitenkin jo meikata normaalisti.

Täyteainehoidon sivuvaikutukset ovat yleensä lieviä, tilapäisiä ja muutamassa päivässä ohimeneviä. Punoitusta tulee lähes kaikille. Lisäksi lievää turvotusta ja mustelmaa saattaa tulla, mutta nämä voidaan peittää meikillä ja ne häviävät muutamassa päivässä. Pientä kipua, arkuutta tai kutinaa saattaa myös esiintyä tilapäisesti.

Hoidon vaikutukset ovat pitkäaikaisia, mutta eivät pysyviä, koska aine sisältää pelkästään hyaluronia, joka poistuu luonnollisen aineenvaihdunnan kautta elimistöstä. Muovia eivät käyttämäni aineet sisällä. Vaikutukset kestävät puolesta vuodesta vuoteen riippuen iästä, ihon laadusta sekä yleiskunnosta ja elintavoista. Kesto myös pitenee seuraavilla käsittelykerroilla ja täyteainetta tarvitaan yleensä vähemmän.

Jos peilin edessä kuluu aamuisin yhä enemmän aikaa, eikä siltikään ole tyytyväinen lopputulokseen, niin aina voidaan tehdä jotakin asialle. Minulle saa soitella tai jättää viestillä soittopyyntöä, jos jokin asia näissä hoidoissa askarruttaa tai on epäselvää. Jos haluat arvion kasvoistasi, voit tulla käymään ilmaisella konsultaatiokäynnillä. Nähdään!

Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *